ΣΤΕΓΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ

Μια επιτυχημένη δράση, η οποία βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση από δεκάδες συμπολίτες μας είναι η Στέγη Προσφοράς και Αγάπης. Πρόκειται για ένα αυτοτελή χώρο όπου συγκεντρώνονται και ταξινομούνται είδη ένδυσης , υπόδησης, παιχνίδια τα οποία αποτελούν δωρεές  και διατίθενται δωρεάν σε όλους τους αναξιοπαθούντες του Νομού. Η  Στέγη Προσφοράς και Αγάπης διαθέτει και μια αθέατη είσοδο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εχεμύθεια όλων όσων απευθύνονται στη Ένωση Κυριών.

ΚΑΛΥΨΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ – ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟΥ

Το 2013 προέκυψε μια νέα ανάγκη των συμπολιτών μας και κυρίως των νέων ζευγαριών που πρόκειται να φέρουν στον κόσμο ένα παιδάκι. Προστατεύουμε την μητέρα και το παιδί στο ξεκίνημά τους, αναλαμβάνοντας να καλύψουμε τις ανάγκες τους. Για το 2013 εξυπηρετήθηκαν 25 περιπτώσεις ενώ για το 2014 εξυπηρετήθηκαν 47 περιπτώσεις.

ΔΩΡΟ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

Η μεγαλύτερη συνέπεια της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης την οποία καθημερινά βιώνουμε στον υπέρτατο βαθμό είναι ότι, οι άνθρωποι έχουν πάψει να ονειρεύονται. Αφήνοντας πίσω τα όνειρα μας καταφέραμε να ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο απογοήτευση και δυστυχία. Πλέον, η δημιουργία μιας οικογένειας που πριν από λίγα χρόνια ήταν στόχος ζωής για τους ανθρώπους δεν υπάρχει σαν ιδέα. Νέα ζευγάρια αδυνατούν να ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα καθώς δεν μπορούν  να καλύψουν τα έξοδα του γάμου.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες πολλές γυναίκες γυναίκες καταφτάνουν στον φορέα μας ζητώντας μια βοήθεια ώστε να πραγματοποιήσουν ένα όνειρο ζωής. Για το λόγο αυτό η Ένωση Κυριών Δράμας αποφάσισε να ξεκινήσει μια νέα δράση από το 2014 που ονομάζεται «Δώρο Ευτυχίας» και έχει ως σκοπό να κάνει όντως ένα δώρο ευτυχίας στην κοπέλα που πρόκειται να ντυθεί νύφη.

Το δώρο αυτό είναι το νυφικό. Μέχρι στιγμής ο φορέας έχει καταφέρει να προσφέρει 5 (πέντε) νυφικά αλλά και 300 (τριακόσιες) μπομπονιέρες. Τα συγκεκριμένα είδη μας τα προσφέρουν οίκοι νυφικοών της πόλης, καθώς και ιδιώτες.