09 Μαρ
  • By ckelaidi
  • Cause in

Από την Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. Διανομή Δεμάτων και δωρεάν Σπιρομετρικός έλεγχος Για τους ωφελούμενους του «Κοντά στο Παιδί» και «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία»

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε διανομή δεμάτων και δωρεάν σπιρομετρικός έλεγχος για τους ωφελούμενους των προγραμμάτων της Ένωσης Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας, «Κοντά στο Παιδί» & «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία».

Στο πλαίσιο της διανομής, οι ωφελούμενοι υποβλήθηκαν σε δωρεάν σπιρομετρικό έλεγχο, από τους εθελοντές μας πνευμονολόγους Ιωάννη Κωνσταντινίδη, Ιωάννη Τσιμπουκέλη και Σταματία Μαντζουράνη. Οι γιατροί τους ενημέρωσαν για τα αναπνευστικά προβλήματα τα οποία διαπίστωσαν βάσει του σπιρομετρικού ελέγχου και για τρόπους προφύλαξης του αναπνευστικού. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ομιλία με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, από την εθελόντρια Ψυχολόγο Γεωργία Δ. Γιαννακοπούλου.

 

Το πρόγραμμα «Κοντά στο παιδί» παρείχε διατακτικές σε εξήντα οικογένειες, οι οποίες επιλέχθηκαν βάσει αυστηρών οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, με στόχο την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τα ανήλικα τέκνα τους. Παράλληλα, στόχευε στην ψυχοκοινωνική αναπτέρωση τόσο των παιδιών, όσο και των γονέων τους, μέσω: ομάδων ψυχολογικής στήριξης, δημιουργικής απασχόλησης, ομάδων αυτογνωσίας, ένταξης στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ένωσης Κυριών Δράμας, εύρεσης εργασίας, πραγματοποίησης ομιλιών-ημερίδων και δωρεάν παροχής νομικής βοήθειας. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το πρόγραμμα «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία» ξεκίνησε το 2014 και αφορούσε στην μηνιαία παροχή διατακτικών για την αγορά τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους άνω των εξήντα ετών. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελήθηκαν εβδομήντα τέσσερις (74) οικογένειες και είχε διάρκεια δύο ετών. Παράλληλα στόχος του προγράμματος ήταν η ενημέρωση των επωφελούμενων σε θέματα υγιεινής διατροφής, ασφάλειας, υγείας καθώς επίσης στόχος αποτελούσε η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, η ψυχολογική τους αναπτέρωση και η κοινωνικοποίησή τους ώστε να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το κόστος του προγράμματος καλύφθηκε εξολοκλήρου από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

TAGS:
ckelaidi