11 Ιούν
  • By ckelaidi
  • Cause in

Διανομή Δεμάτων προγράμματος «Κοντά στο Παιδί» από την Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε διανομή δεμάτων στις εξήντα ωφελούμενες οικογένειες του προγράμματος «Κοντά στο Παιδί».

Αρχικά η πρόεδρο Αλίκη Τσιαμούρα απηύθυνε χαιρετισμό, και εν συνεχεία οι ωφελούμενοι του προγράμματος παρακολούθησαν ενημερωτική ομιλία  με θέμα «Προστασία του Περιβάλλοντος» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ομιλήτρια ήταν η κα Νόρα Κωνσταντινίδου, επίτιμη πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας,  συγγραφέας και πρώην εκπαιδευτικός. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση ευαισθητοποίησης των συμμετεχόντων για το περιβάλλον και την φύση. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διανομή δεμάτων.

Το πρόγραμμα «Κοντά στο Παιδί» ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2017 και είχε διάρκεια ενός έτους. Παρείχε διατακτικές σε εξήντα (60) οικογένειες, οι οποίες επιλέχθηκαν βάση αυστηρών οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, με στόχο την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τα ανήλικα τέκνα τους. Παράλληλα, στόχευε στην ψυχοκοινωνική αναπτέρωση τόσο των παιδιών όσο και των γονέων τους, μέσω: ομάδων ψυχολογικής στήριξης, δημιουργικής απασχόλησης, ομάδων αυτογνωσίας, ένταξης στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ένωσης Κυριών Δράμας, εύρεσης εργασίας, πραγματοποίησης ομιλιών-ημερίδων και δωρεάν παροχής νομικής βοήθειας. Από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι και σήμερα, το πρόγραμμα συνεχίζεται στο πλαίσιο της βιωσιμότητας, το οποίο εξασφάλισε η ΕΚΔ – ΣΑΦ

TAGS:
ckelaidi