08 Μαΐ
  • By ckelaidi
  • Cause in

Συνεχίζεται το πρόγραμμα Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία Ομιλία με τον γενικό γιατρό Κωνσταντίνο Μπαϊρακτάρη

Την Τρίτη 08 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διανομή διατακτικών του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία».

Η Πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. χαιρέτησε τους ωφελούμενους προαναγγέλλοντας και ευχαριστώντας τον ομιλητή που αποδέχτηκε την πρόσκληση. Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο γενικός ιατρός και Πρόεδρος του Ιατρικού Συμβουλίου Δήμου Δράμας κ. Μπαϊρακτάρης Κωνσταντίνος με θέμα «Κατευθυντήριες οδηγίες για τη διαχείριση του διαβητικού ασθενούς».

Ο κ. Μπαϊρακτάρης τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «ο ζαχαρώδης διαβήτης αποτελεί μάστιγα στη σύγχρονη κοινωνία με τα ποσοστά αυτού να αυξάνονται γραμμικά κάθε έτος». Συνεχίζοντας ο γιατρός αναφέρθηκε αρχικά, στους διαφορετικούς τύπους διαβήτη, στους τρόπους διάγνωσης, στο τι πρέπει να κάνει ένας προ-διαβητικός και ένας διαβητικός ασθενής καθώς και για τους τρόπους πρόληψης αναφερόμενος στα λόγια του Ιπποκράτη «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν». Τέλος, ο κ. Μπαϊρακτάρης μίλησε για τις συχνές ιατρικές επιπλοκές που παρουσιάζονται σε έναν διαβητικό ασθενή, το σωστό διατροφολόγιο που πρέπει να ακολουθεί όπως επίσης και για τα συμπτώματα της υπογλυκαιμίας.

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας από τον Απρίλιο 2018 ξεκίνησε την εκ νέου συνεργασία με το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα με στόχο την συνέχιση υλοποίησης του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία».

Το πρόγραμμα αφορά στην μηνιαία παροχή διατακτικών για την αγορά τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους άνω των εξήντα ετών. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται εβδομήντα πέντε (75) οικογένειες και έχει διάρκεια ενός έτους. Παράλληλα στόχοι του προγράμματος είναι η ενημέρωση των ωφελούμενων σε θέματα υγιεινής διατροφής, ασφάλειας και υγείας με την παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων αλλά και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, η ψυχολογική τους ενίσχυση, η κοινωνικοποίησή τους και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους με την αγορά βασικού οικιακού εξοπλισμού.

Το κόστος του προγράμματος καλύπτεται εξολοκλήρου από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα.

 

TAGS:
ckelaidi