22 Ιαν
  • By ckelaidi
  • Cause in

Από την Ένωση Κυριών και την Ασφάλεια Δράμας Η Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία ενημερώνεται για τρόπους προστασίας

Στο πλαίσιο της βιωσιμότητας του Προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία», οι ωφελούμενοι παρέλαβαν την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 ένα δέμα με τρόφιμα μακράς διαρκείας, οπωροκηπευτικά και σνακς.

Με αφορμή τα τελευταία περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων που σημειώθηκαν στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Υπαστυνόμο Α’ Τμήματος  Ασφαλείας  Δράμας κ. Στυλιανίδη Στέλιο. Ο Υπαστυνόμος ανέφερε ορισμένα περιστατικά παραπλάνησης  ηλικιωμένων που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή μας και ανέλυσε τους τρόπους κατά τους οποίους οι δράστες μπορούν να εξαπατήσουν έναν ηλικιωμένο , τονίζοντας ότι μπορεί να σημειωθεί περιστατικό τηλεφωνικά, διαδικτυακά και διά ζώσης.  Έπειτα , σύστησε στο κοινό ορισμένους προληπτικούς τρόπους κατά τους οποίους θα μπορούσαν να προστατευθούν από παρόμοια περιστατικά και τους συμβούλευσε να κλειδώνουν την εξώπορτα, να μην ανοίγουν σε ξένο κόσμο και να καλούν το 100 ή το 112 σε περίπτωση που νιώσουν απειλή ή κίνδυνο.

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας από τον Απρίλιο του 2018 ξεκίνησε εκ νέου συνεργασία με το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα με στόχο την συνέχιση υλοποίησης του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία». Το πρόγραμμα αφορούσε στην μηνιαία παροχή διατακτικών για την αγορά τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους άνω των εξήντα ετών, ενώ παράλληλα στόχοι του προγράμματος ήταν η ενημέρωση των ωφελούμενων σε θέματα υγιεινής διατροφής, ασφάλειας και υγείας με παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων αλλά και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, η ψυχολογική τους ενίσχυση, η κοινωνικοποίησή τους και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους με την αγορά βασικού οικιακού εξοπλισμού.

TAGS:
ckelaidi