03 Ιούλ

Μια βόλτα στην Ελλάδα ταξίδεψε τον κόσμο η Ένωση Κυριών με την χθεσινή της συναυλία

Χρώματα, μουσικές και νότες από διάφορες γωνιές της πατρίδας μας πλημμύρισαν χθες Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015 το θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας (Σωκράτης Δημητριάδης) με την συναυλία της Ένωσης Κυριών Δράμας.

Η χορωδία της Φιλοπτώχου υπό την διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή και χοράρχη Λευτέρη Καλλινικίδη απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα από τους εκατοντάδες Δραμινούς, οι οποίοι έσπευσαν από νωρίς να γεμίσουν ασφυκτικά τον χώρο.

Ανοίγοντας την εκδήλωση η πρόεδρος Αλίκη Τσιαμούρα μεταξύ άλλων επεσήμανε: «απόψε θα κάνουμε και  πάλι μια βόλτα στην Ελλάδα. Μαζί θα θυμηθούμε, θα σιγοτραγουδήσουμε, θα νοσταλγήσουμε όμορφες στιγμές τούτου του τόπου με την μεγαλειώδη ιστορία. Μαζί θα αποχαιρετήσουμε την φετινή χρονιά και θα σας ευχηθούμε καλό καλοκαίρι. Ωστόσο ο δικός μας αγώνας στην Ένωση Κυριών δεν σταματάει. Συνεχίζεται κάθε ημέρα όλο τον χρόνο. Γιατί η ανθρώπινη δυστυχία δεν ξεχωρίζει εποχές, ημέρες, γιορτές, αργίες. Η Ένωση Κυριών μαζί με όλες τις σπουδαίες συνεργάτισσες του Διοικητικού Συμβουλίου, τους δεκάδες εθελοντές που πλαισιώνουν τις δράσεις μας θα συνεχίσει να ανακουφίζει τον ανθρώπινο πόνο καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού.  Πόσο μάλλον τώρα που οι κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδη ρυθμό και δεν ξέρουμε τί μας ξημερώνει. Γιαυτό και σας παρακαλώ και σας προτρέπω να είστε δίπλα μας, ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή την κατάσταση. Γιατί στην ουσία βοηθώντας τους συνανθρώπους μας,  βοηθάμε την χώρα μας και κατεπέκταση τον ίδιο μας τον εαυτό».

Η συναυλία, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας και την ΔΕΚΠΟΤΑ Δ. Δράμας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια 2015.