09 Σεπ

Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο το κοινό καταχειροκρότησε τον Δραμινό ερευνητή Σταύρο Ζάνο.

Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο ο Δραμινός ερευνητής Σταύρος Ζάνος, ο οποίος διαπρέπει στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών, έδωσε ελπίδα σε χιλιάδες ασθενείς παρουσιάζοντας τις νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της αποκατάστασης της κινητικότητας παραπληγικών ασθενών και ασθενών με εγκεφαλικά επεισόδια.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Κυριών και ο Ιατρικός Σύλλογος χθες Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας.

Η ομιλία ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της προέδρου Αλίκης Τσιαμούρα, η οποία μεταξύ άλλων επεσήμανε: “όσο υπάρχουν λαμπροί και εξαίρετοι επιστήμονες, η ανθρωπότητα μπορεί να ελπίζει. Ο ανθρώπινος πόνος μπορεί να αντιμετωπιστεί και να ανακουφιστεί. Η ελπίδα για τους συνανθρώπους μας που καθηλώνονται είτε εκ γενετής είτε από κάποιο ατύχημα ή εγκεφαλικό επεισόδιο σε ένα αναπηρικό καροτσάκι αναζωπυρώνεται και η καρδιά τους ξαναχτυπάει δυνατά από διάθεση για ζωή και δημιουργία. Αρκεί μόνο να σκεφτούμε δίπλα μας πόσοι δικοί μας άνθρωποι, συγγενείς, φίλοι, γείτονες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, περιμένουν με λαχτάρα το θαύμα. Αυτό το θαύμα λοιπόν γίνεται σιγά σιγά πραγματικότητα μέσα από την επιστημονική έρευνα και τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς ενός λαμπρού Δραμινού επιστήμονα που διαπρέπει στην Αμερική, ο οποίος με την ερευνητική του ομάδα, την οποία καθοδηγεί με μεθοδικότητα, προγραμματισμό και συνέπεια έρχεται σήμερα εδώ να μας ενημερώσει για τις νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της αποκατάστασης της κινητικότητας παραπληγικών ασθενών και ασθενών με εγκεφαλικά επεισόδια”.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γεώργιος Γεωργιάδης, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα του ομιλητή, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις κυρίες της Ένωσης Κυριών για την άψογη συνδιοργάνωση.